Inicjatywa Doskonałości - Uczelnia Badawcza
Kontakt ul. Gagarina 7, 87-100 Toruń
tel.: +48 56 611-43-02
fax: +48 56 611-45-26
e-mail: wydzial@chem.umk.pl
zdjęcie nagłówkowe

Wydarzenia

Konferencja Tłuszcze w Żywności i Żywieniu od Surowca do Zdrowia Konsumenta

Konferencja Tłuszcze w Żywności i Żywieniu od Surowca do Zdrowia Konsumenta

W dniach 3-4 kwietnia 2025 roku w Poznaniu odbyła się konferencja Tłuszcze w Żywności i Żywieniu od Surowca do Zdrowia Konsumenta, podczas której prof. dr hab. Aleksandra Szydłowska-Czerniak przedstawiła wykład na zaproszenie nt.: „Biodegradowalne opakowania do żywności na bazie biopolimerów i aktywnych składników z przemysłu tłuszczowego”, dr inż. Dobrochna Rabiej-Kozioł wygłosiła komunikat pt.: „Wpływ żelatynowych filmów z kwasem synapinowym na jakość oleju rzepakowego tłoczonego zimno podczas procesu przechowywania”, natomiast nasza doktorantka mgr inż. Agnieszka Kowaluk zaprezentowała wyniki swoich badań w formie posteru zatytułowanego „Porównawcza analiza makro- i mikroelementów oraz metali ciężkich w produktach ubocznych przemysłu tłuszczowego”.

Ponadto, Pani profesor Aleksandra Szydłowska-Czerniak była członkiem Komitetu Naukowego Sekcji II Jakość i Przemiany Tłuszczów Spożywczych.

pozostałe wiadomości