Inicjatywa Doskonałości - Uczelnia Badawcza
Kontakt ul. Gagarina 7, 87-100 Toruń
tel.: +48 56 611-43-02
fax: +48 56 611-45-26
e-mail: wydzial@chem.umk.pl
zdjęcie nagłówkowe

Wydarzenia

Virtual International Conference „Plant productivity and food safety: Soil science, Microbiology, Agricultural Genetics and Food quality”

Miło nam poinformować, że w dniach 15-17 września 2021 roku wszyscy członkowie naszego zespołu naukowego uczestniczyli w Virtual International Conference „Plant productivity and food safety: Soil science, Microbiology, Agricultural Genetics and Food quality”. Konferencja on-line dostarczyła nam świeżej dawki ogólnoświatowych trendów obowiązujących w analizie i technologii żywności, zapewnieniu jej bezpieczeństwa, mikrobiologii, zrównoważonej gospodarki. Nawet wirtualne spotkanie stworzyło doskonałą przestrzeń dostępu do wiedzy światowych specjalistów, poszukiwania nowych inspiracji i nabycia szeregu umiejętności w łatwy, przyjemny w odbiorze sposób.

W trakcie konferencji dr inż. Dobrochna Rabiej-Kozioł, oraz dwie nowe doktorantki mgr inż. Alicja Tymczewska i mgr. inż. Katarzyna Włodarczyk wygłosiły komunikaty ustne, dr hab. Aneta Jastrzębska, prof. UMK oraz dr Marzanna Kurzawa, prof. UMK, mgr Sylwia Kowalska, mgr inż. Monika Momot i mgr inż. Szymon Poliński prezentowali swoje wyniki w formie posterów, natomiast prof. dr hab. Aleksandra Szydłowska-Czerniak przewodniczyła Sesji IV „Advances in analysis and technology of food”. Specjalne podziękowania kierujemy do Pani dr inż. Dobrochny Rabiej-Kozioł, która pomagała w redakcji i korekcie „Abstract book”.

pozostałe wiadomości