Inicjatywa Doskonałości - Uczelnia Badawcza
Kontakt ul. Gagarina 7, 87-100 Toruń
tel.: +48 56 611-43-02
fax: +48 56 611-45-26
e-mail: wydzial@chem.umk.pl
zdjęcie nagłówkowe

Wydarzenia

Zmiana nazwy zespołu naukowego „Chemii i Technologii Tłuszczów Jadalnych” na „Chemii Analitycznej i Żywności”

Od 1 października 2019 r. decyzją Dziekana Wydziału Chemii prof. dr hab. Edwarda Szłyka zespół naukowy „Chemii i Technologii Tłuszczów Jadalnych” zmienił nazwę na „Chemii Analitycznej i Żywności” i powiększył się o specjalistów z zakresu chemii i analizy żywności  - Panią dr hab. Anetę Jastrzębską, prof. UMK oraz dr Marzannę Kurzawę, prof. UMK.

Życzymy Paniom Profesor wielu sukcesów i wierzymy, iż swoją wiedzą i doświadczeniem wesprą nasz zespół w dalszych badaniach nad analityką surowców i produktów żywnościowych.

pozostałe wiadomości