Inicjatywa Doskonałości - Uczelnia Badawcza
ul. Gagarina 7, 87-100 Toruń
tel.: +48 56 611-43-02
fax: +48 56 611-45-26
e-mail: wydzial@chem.umk.pl
zdjęcie nagłówkowe

Doktoraty


25.06.2025 r.

Aleksandra Ścigała „Otrzymywanie i charakterystyka nanomateriałów na bazie azotku miedzi”

Promotor dysertacji: prof. dr. hab. Edward Szłyk, dr Robert Szczęsny


05.12.2024 r.

Małgorzata Sypniewska „Wytwarzanie i charakterystyka cienkich warstw zawierających związki cynku i glinu z 8-hydroksychinoliną i jej pochodnymi do zastosowań w optoelektronice”

Promotor dysertacji: dr hab. Beata Derkowska-Zielińska prof. UMK, dr Robert Szczęsny


06.03.2024 r.

Monika Momot-Ruppert „Analiza sensoryczna i fizykochemiczna jako potencjalne narzędzia badania jakości rafinowanych i tłoczonych na zimo olejów roślinnych”

Promotor dysertacji: prof. dr hab. Aleksandra Szydłowska-Czerniak


06.03.2024 r.

Szymon Poliński „Innowacyjne wyroby cukiernicze jako element zróżnicowanej i zbilansowanej diety przyczyniający się do walki z chorobami cywilizacyjnymi”

Promotor dysertacji: prof. dr hab. Aleksandra Szydłowska-Czerniak


18.01.2023 r.

Anna Piasta „Opracowanie nowych i modyfikacja stosowanych procedur oznaczania amin biogennych w żywności”

Promotor dysertacji: dr hab. Aneta Jastrzębska, prof. UMK


23.11.2022 r.

Katarzyna Madajska „Związki koordynacyjne dla tworzenia nanostruktur metodą depozycji z fazy gazowej indukowanej zaogniskowaną wiązką elektronów”

Promotor dysertacji: dr hab. Iwona Szymańska, prof. UMK


16.11.2022 r.

Sylwia Kowalska „Nowe procedury izotachoforetycznego oznaczania tryptofanu, kwasu glutaminowego i witamin B1, B6, B9 w żywności”

Promotor dysertacji: dr hab. Aneta Jastrzębska, prof. UMK


04.11.2020 r.

Dobrochna Rabiej-Kozioł „Fenolipidy jako nowe potencjalne składniki olejów roślinnych”

Promotor dysertacji: prof. dr hab. Aleksandra Szydłowska-Czerniak


08.07.2020 r.

Mateusz Jakubowski „Projektowanie, charakterystyka spektroskopowa i cytotoksyczność nowych, mieszanych kompleksów platyny(II) z ligandami N-, O- i S-donorowymi”rozprawa wyróżniona

Promotor dysertacji: prof. dr hab. Iwona Łakomska


20.06.2018 r.

Anna Łaszewska Wpływ modyfikacji procesu odszlamowania na aktywność przeciwutleniającą oleju rzepakowego

Promotor dysertacji: prof. dr hab. Aleksandra Szydłowska-Czerniak


16.11.2016 r.

Agnieszka Tułodziecka „Opracowanie metod analitycznych do oceny aktywności przeciwutleniającej nasion oleistych z rodzaju Brassica oraz ich produktów”rozprawa wyróżniona

Promotor dysertacji: prof. dr hab. Aleksandra Szydłowska-Czerniak


02.12.2015 r.

Kamil Hoffmann „Synteza i badania strukturalne karboksylowych kompleksów platyny z triazolopirymidynami o potencjalnych właściwościach cytotoksycznych”

Promotor dysertacji: prof. dr hab. Iwona Łakomska


24.06.2015 r.

Marzena Fandzloch „Poszukiwanie nowych związków koordynacyjnych rutenu z triazolopirymidynami o potencjalnych właściwościach cytotoksycznych” – rozprawa wyróżniona

Promotor dysertacji: prof. dr hab. Iwona Łakomska