Inicjatywa Doskonałości - Uczelnia Badawcza
ul. Gagarina 7, 87-100 Toruń
tel.: +48 56 611-43-02
fax: +48 56 611-45-26
e-mail: wydzial@chem.umk.pl
zdjęcie nagłówkowe

Dydaktyka


Zajęcia dydaktyczne prowadzone przez pracowników KCHAISS w roku akademickim 2021/2022


prof. dr hab. Edward Szłyk

  1. Analiza instrumentalna (0600-S1-CM-PAI) – wykład
  2. Instrumental methods of chemical analysis in applications (0600-OG-EN-IA) – wykład
  3. Instrumentalne metody analizy chemicznej w zastosowaniu (0600-OG-AI) – wykład
  4. Spektroskopia i zaawansowana analiza instrumentalna (0600-S2-O-SZAI) – wykład
  5. Podstawy chemii analitycznej (0600-S1-O-PCA) – laboratorium

dr hab. Magdalena Barwiołek, prof. UMK

  1. Analiza instrumentalna (0600-S1-O-AI) – laboratorium
  2. Metody spektroskopowe w chemii analitycznej (0600-S1-SP/W-MSCA) – laboratorium , wykład
  3. Analiza instrumentalna (0600-S1-CM-PAI)  – laboratorium
  4. Spektroskopia i zaawansowana analiza instrumentalna (0600-S2-O-SZAI) – laboratorium
  5. Analiza instrumentalna (0600-S1-CTZ-AI) – laboratorium
  6. Analiza instrumentalna kosmetyków (0600-S1-ChK-AIK) – laboratorium
  7. Analiza spektroskopowa (0600-S2-CKR-AS) – laboratorium

dr hab. Liliana Dobrzańska, prof. UMK

  1. Analiza instrumentalna (0600-S1-O-AI) – laboratorium
  2. Analiza instrumentalna (0600-S1-CM-PAI) – laboratorium
  3. Analiza instrumentalna (0600-S1-CTZ-AI) – laboratorium
  4. Analiza instrumentalna kosmetyków (0600-S1-ChK-AIK0) – laboratorium

dr hab. Aneta Jastrzębska, prof. UMK

  1. Chemia i analiza żywności (0600-S1-Spec-CAZL) – laboratorium
  2. Analiza sensoryczna, badanie preferencji konsumenta (0600-S1-CTZ-AS) – laboratorium
  3. Analiza sensoryczna, badanie preferencji konsumenta (0600-S1-CTZ-AS(3r.)) – laboratorium
  4. Chemia i analiza żywności (0600-S1-CTZ-CAZ) – laboratorium
  5. Chemia żywności i biopierwiastków (0600-S2-Spec-ChZB) – laboratorium
  6. Analiza ilościowa leków (0600-S2-CM-AIL) – laboratorium

dr Marzanna Kurzawa

  1. Chemia i analiza żywności (0600-S1-Spec-CAZL) – laboratorium , wykład
  2. Analiza produktów naturalnych (0600-S1-Cm-PW7b-IV) – laboratorium , wykład
  3. Analiza sensoryczna, badanie preferencji konsumenta (0600-S1-CTZ-AS) – laboratorium
  4. Analiza sensoryczna, badanie preferencji konsumenta (0600-S1-CTZ-AS(3r.)) – laboratorium
  5. Chemia i analiza żywności (0600-S1-CTZ-CAZ) – ćwiczenia, laboratorium, wykład
  6. Chemia w żywności (0600-OG-ChZ) – wykład
  7. Chemia żywności i biopierwiastków (0600-S2-Spec-ChZB) – laboratorium, wykład
  8. Elementy prawa farmaceutycznego (0600-S1-CM-EPF) – wykład
  9. Spektroskopia i zaawansowana analiza instrumentalna (0600-S2-O-SZAI) – laboratorium
  10. Analiza ilościowa leków (0600-S2-CM-AIL) – laboratorium, wykład
  11. Systemy jakości produkcji żywności (0600-S1-CTZ-SJPZ) – ćwiczenia, wykład

prof. dr hab. Iwona Łakomska

  1. Metody spektroskopowe w chemii analitycznej (0600-S1-SP/W-MSCA) – laboratorium, wykład
  2. Chemia bionieorganiczna (0600-S1-CM-CBioN) – wykład
  3. Chemia żywności i biopierwiastków (0600-S2-Spec-ChZB) – ćwiczenia, wykład
  4. Metody spektroskopowe w diagnostyce medycznej (0600-S2-CM-MSDM) – laboratorium, wykład
  5. Spektroskopia i zaawansowana analiza instrumentalna (0600-S2-O-SZAI) – laboratorium
  6. Analiza spektroskopowa (0600-S2-CKR-AS) – laboratorium, wykład

dr hab. Leszek Pazderski, prof. UMK

  1. Analiza instrumentalna (0600-S1-O-AI) – laboratorium
  2. Analiza instrumentalna (0600-S1-CM-PAI) – laboratorium
  3. Spektroskopia i zaawansowana analiza instrumentalna (0600-S2-O-SZAI) – laboratorium
  4. Analiza instrumentalna (0600-S1-CTZ-AI) – laboratorium
  5. Analiza instrumentalna kosmetyków (0600-S1-ChK-AIK) – laboratorium
  6. Chemia analityczna (0600-S1-ChK-ChA) – laboratorium

dr inż. Dobrochna Rabiej-Kozioł

  1. Podstawy technologii cukru i cukiernictwa (0600-S1-CTZ-PTCC) – laboratorium
  2. Podstawy chemii analitycznej (0600-S1-CM-PCA) – laboratorium
  3. Podstawy technologii tłuszczów (0600-S1-CTZ-PTST) – laboratorium

dr Robert Szczęsny

  1. Analiza instrumentalna (0600-S1-O-AI) – laboratorium
  2. Analiza instrumentalna (0600-S1-CM-PAI) – laboratorium
  3. Fizyka międzypowierzchni i zjawisk kontaktowych (0800-FMZK) – laboratorium
  4. Spektroskopia i zaawansowana analiza instrumentalna (0600-S2-O-SZAI) – ćwiczenia, laboratorium
  5. Analiza instrumentalna (0600-S1-CTZ-AI) – laboratorium
  6. Analiza instrumentalna kosmetyków (0600-S1-ChK-AIK) – laboratorium

prof. dr hab. Aleksandra Szydłowska-Czerniak

  1. Mentoring promotorski (7404-MP-CHEM) – seminarium
  2. Analiza sensoryczna, badanie preferencji konsumenta (0600-S1-CTZ-AS) – wykład
  3. Analiza sensoryczna, badanie preferencji konsumenta (0600-S1-CTZ-AS(3r.)) – wykład
  4. Antyutleniacze – postęp w chemii żywności, kosmetycznej i medycznej XXI w. (7404-AUTL) wykład
  5. Podstawy technologii cukru i cukiernictwa (0600-S1-CTZ-PTCC) – laboratorium
  6. Chemia analityczna (0600-S1-ChK-ChA) – wykład
  7. Podstawy chemii analitycznej (0600-S1-CM-PCA) – wykład
  8. Podstawy chemii analitycznej (0600-S1-O-PCA) – wykład
  9. Podstawy technologii tłuszczów (0600-S1-CTZ-PTST) – laboratorium, wykład

dr hab. Iwona Szymańska, prof. UMK

  1. Analiza instrumentalna (0600-S1-O-AI) – ćwiczenia, wykład
  2. Metody spektroskopowe w chemii analitycznej (0600-S1-SP/W-MSCA) – laboratorium
  3. Seminarium naukowe (0600-S3-DSC-SN) – seminarium
  4. Analiza termiczna (0600-S2-CKR-AT) – laboratorium, wykład
  5. Spektroskopia i zaawansowana analiza instrumentalna (0600-S2-O-SZAI) – laboratorium
  6. Analiza spektroskopowa (0600-S2-CKR-AS) – laboratorium
  7. Podstawy chemii analitycznej (0600-S1-O-PCA) – laboratorium

Zajęcia dydaktyczne prowadzone przez pracowników KCHAISS w roku akademickim 2020/2021


prof. dr hab. Edward Szłyk

  1. Analiza instrumentalna (0600-S1-CM-PAI) – wykład
  2. Instrumentalne metody analizy chemicznej w zastosowaniu (0600-OG-AI) – wykład
  3. Laboratorium dyplomowe (0600-S1-CM-LD) – laboratorium
  4. Podstawy chemii analitycznej (0600-S1-O-PCA) – laboratorium
  5. Seminarium doktorskie pod opieką promotora (7404-SD-SN-Ch) – seminarium
  6. Spektroskopia i zaawansowana analiza instrumentalna (0600-S2-O-SZAI) – wykład
  7. Zaawansowane metody analizy instrumentalej (0600-S3-DSC-ZMAI) – wykład

dr hab. Magdalena Barwiołek, prof. UMK

  1. Analiza instrumentalna (0600-S1-CTZ-AI) – laboratorium
  2. Analiza instrumentalna (0600-S1-O-AI) – laboratorium
  3. Analiza instrumentalna (0600-S1-CM-PAI) – laboratorium
  4. Analiza instrumentalna kosmetyków (0600-S1-ChK-AIK) – laboratorium
  5. Analiza spektroskopowa (0600-S2-CKR-AS) – laboratorium
  6. Laboratorium dyplomowe (0600-S1-CM-LD) – laboratorium
  7. Metody spektroskopowe w chemii analitycznej (0600-S1-SP/W-MSCA) – laboratorium, wykład
  8. Seminarium doktorskie pod opieką promotora (7404-SD-SN-Ch) – seminarium
  9. Spektroskopia i zaawansowana analiza instrumentalna (0600-S2-O-SZAI) – laboratorium

dr hab. Liliana Dobrzańska, prof. UMK

  1. Analiza instrumentalna (0600-S1-O-AI) – laboratorium
  2. Analiza instrumentalna (0600-S1-CTZ-AI) – laboratorium
  3. Analiza instrumentalna kosmetyków (0600-S1-ChK-AIK) – laboratorium
  4. Seminarium doktorskie pod opieką promotora (7404-SD-SN-Ch) – seminarium

dr Mateusz Jakubowski

  1. Analiza instrumentalna (0600-S1-CTZ-AI) – laboratorium
  2. Analiza instrumentalna (0600-S1-O-AI) – laboratorium
  3. Analiza instrumentalna (0600-S1-CM-PAI) – laboratorium
  4. Analiza instrumentalna kosmetyków (0600-S1-ChK-AIK) – laboratorium
  5. Analiza spektroskopowa (0600-S2-CKR-AS) – laboratorium
  6. Chemia bionieorganiczna (0600-S1-CM-CBioN) – ćwiczenia
  7. Chemia żywności i biopierwiastków (0600-S2-Spec-ChZB) – ćwiczenia
  8. Metody spektroskopowe w chemii analitycznej (0600-S1-SP/W-MSCA) – laboratorium
  9. Metody spektroskopowe w diagnostyce medycznej (0600-S2-CM-MSDM) – laboratorium
  10. Praca dyplomowa (0600-S2-CM-LD) – laboratorium

dr hab. Aneta Jastrzębska, prof. UMK

  1. Analiza farmaceutyczna (0600-S1-CM-PW7c-VIa) – laboratorium
  2. Analiza ilościowa leków (0600-S2-CM-AIL) – laboratorium
  3. Analiza sensoryczna, badanie preferencji konsumenta (0600-S1-CTZ-AS) – laboratorium
  4. Chemia i analiza żywności (0600-S1-Spec-CAZL) – laboratorium
  5. Chemia i analiza żywności (0600-S1-CTZ-CAZ) – laboratorium
  6. Chemia żywności i biopierwiastków (0600-S2-Spec-ChZB) – laboratorium
  7. Laboratorium dyplomowe (0600-S1-O-LD) – laboratorium 
  8. Laboratorium dyplomowe (0600-S1-CTZ-LD) – laboratorium
  9. Podstawy chemii analitycznej (0600-S1-CTZ-PCA) – laboratorium

dr Marzanna Kurzawa

  1. Analiza farmaceutyczna (0600-S1-CM-PW7c-VIa) – wykład, laboratorium
  2. Analiza ilościowa leków (0600-S2-CM-AIL) – wykład, laboratorium
  3. Analiza produktów naturalnych (0600-S1-Cm-PW7b-IV) – wykład, laboratorium
  4. Analiza sensoryczna, badanie preferencji konsumenta (0600-S1-CTZ-AS) – laboratorium
  5. Chemia w żywności (0600-OG-ChZ) – wykład ogólnouniwersytecki
  6. Chemia i analiza żywności (0600-S1-CTZ-CAZ) – wykład, ćwiczenia, laboratorium
  7. Chemia i analiza żywności (0600-S1-Spec-CAZL) – wykład, laboratorium
  8. Systemy zarządzania jakością produkcji żywności (0600-S2-CKR-SZJ) – wykład, ćwiczenia

prof. dr hab. Iwona Łakomska

  1. Analiza spektroskopowa (0600-S2-CKR-AS) – wykład, laboratorium
  2. Chemia bionieorganiczna (0600-S1-CM-CBioN) – wykład
  3. Chemia żywności i biopierwiastków (0600-S2-Spec-ChZB) – wykład
  4. Metody spektroskopowe w chemii analitycznej (0600-S1-SP/W-MSCA) – wykład,  laboratorium
  5. Metody spektroskopowe w diagnostyce medycznej (0600-S2-CM-MSDM0) – wykład
  6. Praca dyplomowa (0600-S2-CM-LD) – laboratorium
  7. Spektroskopia i zaawansowana analiza instrumentalna (0600-S2-O-SZAI) – laboratorium

dr hab. Leszek Pazderski, prof. UMK

  1. Analiza instrumentalna (0600-S1-CTZ-AI) – laboratorium
  2. Analiza instrumentalna kosmetyków (0600-S1-ChK-AIK) – laboratorium
  3. Analiza instrumentalna (0600-S1-CM-PAI) – laboratorium
  4. Chemia analityczna (0600-S1-ChK-ChA) – laboratorium
  5. Podstawy chemii analitycznej (0600-S1-CTZ-PCA) – laboratorium
  6. Spektroskopia i zaawansowana analiza instrumentalna (0600-S2-O-SZAI) – laboratorium

dr inż. Dobrochna Rabiej-Kozioł

  1. Chemia analityczna (0600-S1-ChK-ChA) – laboratorium
  2. Podstawy chemii analitycznej (0600-S1-CM-PCA) – laboratorium
  3. Podstawy technologii cukru i cukiernictwa (0600-S1-CTZ-PTCC) – laboratorium
  4. Podstawy technologii tłuszczów (0600-S1-CTZ-PTST) – laboratorium

dr Robert Szczęsny

  1. Analiza instrumentalna (0600-S1-CTZ-AI) – laboratorium
  2. Analiza instrumentalna (0600-S1-O-AI) – laboratorium
  3. Analiza instrumentalna kosmetyków (0600-S1-ChK-AIK) – laboratorium
  4. Analiza instrumentalna (0600-S1-CM-PAI) – laboratorium
  5. Fizyka międzypowierzchni i zjawisk kontaktowych (0800-FMZK) – laboratorium
  6. Laboratorium dyplomowe (0600-S1-CM-LD) – laboratorium
  7. Laboratorium dyplomowe (0600-S2-O-LD) – laboratorium
  8. Podstawy chemii analitycznej (0600-S1-O-PCA) – laboratorium
  9. Spektroskopia i zaawansowana analiza instrumentalna (0600-S2-O-SZAI) – ćwiczenia, laboratorium

prof. dr hab. Aleksandra Szydłowska-Czerniak

  1. Analiza sensoryczna, badanie preferencji konsumenta (0600-S1-CTZ-AS) – wykład
  2. Chemia analityczna (0600-S1-ChK-ChA) – wykład
  3. Chemia gospodarcza (0600-S2-ChK-W-ChG) – wykład
  4. Kosmetyki pielęgnacyjne (0600-S2-ChK-W-KP) – wykład
  5. Laboratorium dyplomowe (0600-S2-ChK-LD) – laboratorium
  6. Laboratorium dyplomowe (0600-S2-O-LD/sr) – laboratorium
  7. Podstawy chemii analitycznej (0600-S1-O-PCA) – wykład
  8. Podstawy chemii analitycznej (0600-S1-CM-PCA) – wykład
  9.  Podstawy chemii analitycznej (0600-S1-CTZ-PCA) – wykład
  10. Podstawy technologii cukru i cukiernictwa (0600-S1-CTZ-PTCC) – laboratorium
  11.  Podstawy technologii tłuszczów (0600-S1-CTZ-PTST) – wykład,  laboratorium
  12. Seminarium dyplomowe (0600-S1-CTZ-SD) – seminarium
  13. Składniki preparatów kosmetycznych (0600-S2-SP/W-SPKo) – wykład
  14. Współczesne trendy w przetwórstwie żywności (0600-S2-SP/W-WTPZ) – wykład, laboratorium

dr hab. Iwona Szymańska, prof. UMK

  1. Analiza instrumentalna (0600-S1-O-AI) – wykład, ćwiczenia
  2. Analiza spektroskopowa (0600-S2-CKR-AS) – laboratorium
  3. Analiza termiczna (0600-S2-CKR-AT) – wykład, laboratorium
  4. Laboratorium dyplomowe (0600-S1-O-LD) – laboratorium
  5. Metody spektroskopowe w chemii analitycznej (0600-S1-SP/W-MSCA) – laboratorium
  6. Podstawy chemii analitycznej (0600-S1-CTZ-PCA) – laboratorium
  7. Podstawy chemii analitycznej (0600-S1-O-PCA) – laboratorium
  8. Seminarium dyplomowe (0600-S1-SPD) – seminarium
  9. Seminarium dyplomowe (0600-S2-CM-SD) – seminarium
  10. Seminarium naukowe (0600-S3-DSC-SN) –  seminarium
  11. Seminarium magisterskie (0600-S2-SEM/sr) – seminarium
  12. Seminarium magisterskie (0600-S2-SEM) – seminarium
  13. Seminarium doktorskie pod opieką promotora (7404-SD-SN-Ch) – seminarium
  14. Spektroskopia i zaawansowana analiza instrumentalna (0600-S2-O-SZAI) – laboratorium